לא משנה מה סדר הגודל של החתונה המתכוננת שלכם, סביר להניח שעל מוזמניה נמנה לפחות אדם אחד עם רגישויות למזון, אי סבילות או דרישה תזונתית מסוימת. כמובן שצוות הקייטרינג הוא זה שיכין את האוכל, אך טכנית זה תלוי בכם לוודא שהאורחים האלה יקבלו את המענה הטוב ביותר.

היום כמעט כל המקומות הרלוונטיים לקיום חתונה יעמדו בדרישות התזונתיות הנפוצות, ויתאימו את התפריט – או את חלקו – אל הדרישות הללו. כדי שתוכלו לעשות זאת כמו שצריך ולדעת כיצד להנחות את הקייטרינג שלכם בעת הצורך, ריכזנו לכם כמה טיפים מעולים שיסייעו לכם לתכנן תפריט המתחשב באורחים עם רגישויות מזון מסוימות.

דרישות תזונתיות: מילון מונחים

לפני הכל, בואו ונבין יחד מהן הדרישות התזונתיות הנפוצות שעשויות להגיע מהאורחים שלכם. בייחוד אם אתם מתכננים חתונה בטבע ויכול להיות שאתם מארגנים את האירוע לבד גם מהפן הקולינרי, חשוב שתהיו בקיאים ב"מילון" הזה:

איך אפשר לתת מענה לכל האורחים?

הדבר הכי חשוב: הציבו לעצמכם סדרי עדיפויות הגיוניים. מצד אחד, חשוב לכם שהמזון שתבחרו יענה על הדרישות התזונתיות של האורחים, ומצד שני אתם לא יכולים לשים את הדרישות הללו במקום הראשון בסדר העדיפויות הקולינרי שלכם. איך מגשרים על כך? פשוט מאוד, משלבים בין השניים.

התחילו בדאגה למנות "בסיסיות" – מנה ראשונה, עיקרית וקינוח שיתאימו להעדפות והרגישויות התזונתיות של האורחים. לאחר שדאגתם לכך, תוכלו לוודא שיש גם תוספות משמחות כמו מתאבנים, מנות מפוד טראק אם אתם עורכים חתונה בטבע וזה הסגנון וכן הלאה. רוב האורחים שלכם יעדיפו מנה עיקרית טובה, איכותית ומשביעה מאשר פינגר פודס של קבלת הפנים – זכרו זאת ופעלו בהתאם.

החליטו כמה אדיבים אתם רוצים להיות

יש חתונות שהקינוח המוגש בהם הוא קערת פירות טריים ויש כאלה שהשף מכין בהם קרמבל פירות ללא גלוטן, בכשרות מהודרת וגם טבעוני – אתם צריכים להחליט איפה אתם ממוקמים על הסקאלה כשאתם דואגים לאורחים שלכם. בכל מקרה האורחים שלכם יהיו אסירי תודה שדאגתם להם ולקחתם אותם בחשבון, אך אם אתם רוצים לפנק אותם באמת, בייחוד אם הם קרובים אליכם מאוד – החליטו כמה אדיבים ומשקיעים אתם רוצים להיות. בעולם מלא השפע שאנחנו חיים בו היום, זו כמעט ולא בעיה לדאוג לכל דרישה תזונתית שהיא, ויש אינספור אפשרויות יצירתיות וטעימות להפליא!

כך או כך, זכרו שהאורחים שלכם יבינו

עבור רוב האנשים עם דרישות תזונתיות מסוימות, ולא משנה אם מטעמי כשרות, אלרגיה או העדפות אישיות, אכילה בחוץ היא אתגר מסוים – והם לא מצפים שהחתונה שלכם תהיה שונה במובן הזה. אנשים עם צליאק לא יופתעו אם לא יהיה לחם נטול גלוטן וטבעונים לא מצפים שעוגת גבינה תוגש עם תחליף גבינה. כפי שהזכרנו קודם, לאנשים עם דרישות תזונתיות חשוב לאכול טוב בעיקר מנה מרכזית אחת שהם יודעים שהם יכולים בטוח לאכול, וכל השאר הוא בונוס.

זה יהיה ממש מקסים מצידכם ללכת את ה"אקסטרה מייל" כדי להעניק לאורחים הללו את החוויה הטובה ביותר כמו של יתר האורחים, אך זה באמת לא מצופה מכם.

עורכים חתונה בטבע? בחרו בתבונה את מקום החתונה שלכם

כפי שהזכרנו קודם, הרוב המוחלט של המקומות בישראל יוכלו לענות על הדרישות התזונתיות הנפוצות – כשרות, רגישות והעדפות אידיאולוגיות. עם זאת, יש שפים, מטבחים ואפשרויות הסעדה שיהיו נדיבים יותר מאחרים, פשוט כי הם בעלי ניסיון באירועים מהסוג הזה. בייחוד אם אתם עורכים חתונה בטבע לגמרי בעצמכם, חשוב לוודא מבעוד מועד שהקייטרינג מסוגל לעמוד בדרישות הללו ולספק לא רק את המינימום ההכרחי – אלא גם מנות מפנקות, איכותיות וטעימות שיראו לאורחים שלכם שאתם באמת מכבדים את אורח החיים הייחודי שלהם. כדאי לקרוא ביקורות וחוות דעת של זוגות שהיו במצב דומה, כדי לראות כיצד הקייטרינג התמודד עם הסיטואציה.